Når jeg
tenker på Adana tenker jeg først på Adana kebab. Adana kebab en sterkt krydret
rett av lammekjøttdeig. Jeg husker at forventningen var stor, når jeg som
ungdom bestilte det i Alanya. Döner og shiz-kebab liker jeg godt, og jeg hadde
hørt at Adana kebab skulle være ikke bare en tradisjonell Tyrkisk rett, men
også den beste av de Tyrkiske kebabene.
Det var
feil for min del for Adana kebab er noe av det verste jeg har spist! Tørr og
for sterk. Helt på linje med den tomatsausen jeg fikk til biffkjøttet i
Istanbul, den som smakte fisk og holdt meg våken hele natten med kvalme.
Men selv
om Adana kebaben ikke falt i smak, åpnet den verden til byen Adana som ligger
sør i Tyrkia. Adana er en av de største byene i Tyrkia med 1.6 millioner innbyggere,
og de har blitt oss fortalt at Adana har en stor kurdisk befolkning, bestående
av blant annet folk som har migrert fra østlige Tyrkia for å søke et bedre liv
lenger vest i landet.
Vi skal
tilbringe tre dager i Adana og jeg har faktisk ingen spesielle planer om vad
jeg vil se og gjøre, men jeg har tenkt til å prøve fisk tilberedt på Adana vis,
helstekt, gjerne fritert. Jeg tar sjansen på å smake noe nytt fra det tyrkiske
kjøkkenet. Våre erfaringer med maten i Tyrkia har vært positive og mange av de
tradisjonelle rettene er veldig gode.
Adanakebab var en ny smak for alle sammen. Det falt ikke akkurat i smak.
SvarSlettAdana blir spennende å høre fra.
To dager til avreise. Det blir spennende. :-D.
Fant bloggen idag!
SvarSlettVelkommen!
SvarSlett