onsdag 27. juni 2012

Adana


Når jeg tenker på Adana tenker jeg først på Adana kebab. Adana kebab en sterkt krydret rett av lammekjøttdeig. Jeg husker at forventningen var stor, når jeg som ungdom bestilte det i Alanya. Döner og shiz-kebab liker jeg godt, og jeg hadde hørt at Adana kebab skulle være ikke bare en tradisjonell Tyrkisk rett, men også den beste av de Tyrkiske kebabene.

Det var feil for min del for Adana kebab er noe av det verste jeg har spist! Tørr og for sterk. Helt på linje med den tomatsausen jeg fikk til biffkjøttet i Istanbul, den som smakte fisk og holdt meg våken hele natten med kvalme.

Men selv om Adana kebaben ikke falt i smak, åpnet den verden til byen Adana som ligger sør i Tyrkia. Adana er en av de største byene i Tyrkia med 1.6 millioner innbyggere, og de har blitt oss fortalt at Adana har en stor kurdisk befolkning, bestående av blant annet folk som har migrert fra østlige Tyrkia for å søke et bedre liv lenger vest i landet. 

Vi skal tilbringe tre dager i Adana og jeg har faktisk ingen spesielle planer om vad jeg vil se og gjøre, men jeg har tenkt til å prøve fisk tilberedt på Adana vis, helstekt, gjerne fritert. Jeg tar sjansen på å smake noe nytt fra det tyrkiske kjøkkenet. Våre erfaringer med maten i Tyrkia har vært positive og mange av de tradisjonelle rettene er veldig gode.

3 kommentarer:

  1. Adanakebab var en ny smak for alle sammen. Det falt ikke akkurat i smak.
    Adana blir spennende å høre fra.
    To dager til avreise. Det blir spennende. :-D.

    SvarSlett